Koningsdag!

Koningsdag, de dag waar bijna heel Nederland de straat op gaat, de dag waar het overal feest is.
Deze dag voelt voor ons altijd als de officiële opening van het seizoen.


Bijna al onze opdrachtgevers zijn wel op een manier betrokken bij de evenementen op deze dag.
Dit betekent dan ook dat onze agenda zich vult met rond de 15 verschillende producties, allemaal op andere locaties. 

Waar onze productionele afdeling zich focust op de totale operatie, gaat onze planningsafdeling aan de slag met het inplannen van dit gigantische team.

Het grootste onderdeel tijdens deze producties is het coördineren van het personeel.
Alle Deworriers vliegen uit naar verschillende delen van het land. 

De opbouw begint, ons team verspreid zich op al deze plekken tussen de horeca en site producties en komen bij de lunch samen om even de dag door te spreken. Allemaal met een andere focus of einddoel voor hun verantwoordelijkheid tijdens deze producties. 


En dan is het de dag van de show!
Ik sta op Kingsland Amsterdam, ‘s ochtends bij het tanken zie ik al wat vrolijke oranje geklede mensen om je heen staan. De sfeer zit er al goed in.

Met gezonde spanning loop ik naar mijn opvangbalie. Hier zullen mijn Deworrying collega’s zich straks ook verzamelen. Naast die collega’s verzamelen zich zo’n 5 uitzendbureaus. Zij zullen er samen met mij voor zorgen dat er uiteindelijk zo’n 580 barmedewerkers goed gemotiveerd iedereen voorzien van een drankje. 

De druk is hoog! Niet alleen willen we op de meest efficiënte manier de barren laten draaien, ook wil je zeker geen 580 man onnodig stil hebben staan voor de organisatie.
Elk uur komt er weer een nieuwe groep aan, dit gaat om groepen van 80 man tegelijk.
We verdelen ze van te voren over de juiste barren, zorgen dat ze gebrieft zijn en zodra ik het seintje door mijn oor hoor, schieten al deze 80 man onder begeleiding van Deworrying in treintjes het veld over.Dit blijft altijd een spannend moment, er gaan soms zo’n 30 man tegelijk dezelfde bar in. Ik wacht vanuit de opvang af, tot mijn collega de bevestiging geeft dat de 30 man bij hun Barhoofd zijn aangekomen en er vooral niemand is verdwaald in de gigantische menigte waar ze zich doorheen manoeuvreren. 


Dit is tot begin van de middag een continu lopend traject, wanneer je de ene groep net weg hebt gebracht, staan de volgende enthousiaste medewerkers alweer voor je neus.
Wanneer de laatste medewerker in de bar staat, is het tijd om het veld op te gaan. 


Bij de eerste stap die ik op het veld zet, hoor ik de runners al door de portofoon. Het wordt tijd voor de wisseling, per bar moeten pauzes worden gehouden, de druk op elke bar is verschillend en dus moeten we mensen heen en weer schuiven zodat elke bar zijn snelheid behoud.

De pieken zijn eraf, even tijd voor wat pauze. In onze groepsapp van Deworrying sturen we een vrolijke selfie vanuit Amsterdam. De appjes stromen binnen, dit is het moment waar ik altijd zo trots op ben. Groningen, Rotterdam, Oldenzaal, andere plekken in Amsterdam ze zijn allemaal aan het rocken.. Want ik heb 580 man personeel, maar al mijn collega’s staan voor dezelfde uitdaging.
Weten dat we van elkaar verwijdert op onze eigen, strakke manier met elkaar duizenden mensen aan het coördineren zijn.

Het moment om even stil te staan bij wat we met dit team kunnen bereiken! 
Nu is het weer tijd om op dezelfde manier al deze medewerkers weer terug te krijgen aan het einde van hun dienst. Efficiënt voor de opdrachtgever, waarbij wij van iedereen precies weten hoeveel uur ze hebben gedraaid!
En natuurlijk ook te blijven genieten van de vrolijke feestgangers om me heen!

Meer Projecten