East Nomads

Een zomer agenda vol met evenementen, een team wat er helemaal klaar voor is. Toen gebeurde er iets waar niemand rekening mee had gehouden. Een pandemie. Een steek voor de evenementen industrie en zo kwam voor ons ook het werk in 2020 stil te liggen. Maar ik benadruk hier graag, het werk in de evenementen kwam stil te liggen maar wij niet. Wij van Deworring denken graag om en zien overal mogelijkheden en kansen. 

Doordat de Nederlander vakantie in eigen land ging vieren hebben wij hierop ingespeeld door een luxe camping op te zetten. Een camping waar je de luxe en gastvrijheid kan ervaren van een hotel maar aan de andere kant door het gras kan lopen en van je accommodatie zo je hottub in kan stappen. Het ontzorgen stroomt door ons aderen en wij wilde dat heel graag doen voor de gasten van onze camping. Onze missie was dan ook, ze arriveren als gasten maar zullen vertrekken als vrienden. Als vrienden van de camping East Nomads. 

Gezien de tijdelijke aard van de camping werd er een zoektocht ingezet naar een geschikt terrein. Gelukkig is het netwerk van Deworrying groot en kwamen wij zo terecht in Aalten. Een mooi terrein wat geschikt zou zijn voor de camping. Maar een camping neerzetten doe je niet zomaar. Elke accommodatie zou beschikken over een eigen sanitaire unit met eigen toilet en douche. In 1,5 maand tijd heeft Deworrying het voor elkaar gekregen om een gehele infrastructuur neer te leggen voor de riolering en het stroom. Vanaf deze basis is de camping opgebouwd. 60 accommodaties, 60 sanitaire units, een restaurant, backstage area voor de crew, een keuken en dat allemaal in de aankleding die wij voor ogen hadden. Je moest je echt wanen in een andere wereld. Even eruit en ultiem kunnen genieten. 

Seizoen 1 van East Nomads ging van start in 2020. Het was een doorslaand succes en een tweede editie mocht daarom niet uitblijven. In 2021 keerde East Nomads terug op hetzelfde terrein. Met de kennis en ervaring van vorig jaar konden we nog meer innoveren. Zo zijn er accommodaties bij gekomen. Helemaal zelf ontworpen en gebouwd. De accommodatie luistert naar de naam: Dream Away en liggend in je bed kan je via het glazen plafond kijken naar de sterrenhemel. Je kan vast al wegdromen bij de gedachte ;). 

Naast het uiterlijk vertoon wat wij zowel binnen de accommodaties als op het terrein tip top in orde wilde hebben valt en staat alles bij de service. Zo vonden we het belangrijk dat er een vast basisteam was. Een barman die op avond 2 weet dat jij het liefst je wijn met ijs drinkt. Dezelfde leuke dame die elke ochtend je ontbijt komt brengen. Verse producten uit de streek, elke ochtend verzameld in een mandje zo bij je tent. De receptie nomad die de fiets flyers al voor je heeft klaar liggen omdat ze weet dat jij om 11:00 een tour gaat maken en de leuke jongen van de bediening die stiekem wat extra friet op het bord van je zoontje heeft gelegd. 

Door het gevoel wat wij met East Nomads wilde uitstralen konden veel bedrijven zich hiermee identificeren. Zo lag je baby onder een dekentje van Little Dutch, liep ons personeel in schorten van Witloft en kon je genieten van een mosselpan van Combekk. Samen met deze merken konden wij ervoor zorgen dat ons concept groter en sterker werd. 

Door onze ervaring uit de evenementen industrie konden wij hier een succes van maken en visa versa geldt hetzelfde. Zo bouwen wij campings voor de grotere Dance Events van Europa zoals Tomorrowland. Daarnaast zijn wij ook sterk in het bedenken en ontwikkelen van concepten. 

Kortom, nog genoeg te ontdekken, uitvoeren en neer te zetten. 

Reis jij met ons mee?

Meer Projecten