Defqon. 1

Veiligheidscoördinatie

Veiligheid tijdens een festival. Het is een van de belangrijkste onderdelen die er is. Naast de beveiliging en de EHBO die je rond ziet lopen op het terrein zit er nog een hele wereld achter die voor veel mensen ‘onzichtbaar’ is. 

Als we kijken naar Defqon.1 bijvoorbeeld, waar 80.000 man per dag naar het terrein komen, is het voor een organisatie essentieel om dit op een veilige manier te laten plaatsvinden. Maar om 80.000 man op een festival te krijgen en ze de beleving te geven die ze van ons gewend zijn, heb je ook zo’n honderden/duizenden medewerkers nodig om dit voor elkaar te krijgen. 

Al die medewerkers werken binnen verschillende disciplines. Site, Horeca, Beveiliging, Artist, Techniek, EHBO, Schoonmaak & Productie.
Een beveiligings partij bijvoorbeeld zet in zo’n weekend rond de 1900 diensten weg. Al deze mensen moeten ergens worden ontvangen, de juiste kleding en spullen krijgen, hun start en eindtijden moeten worden bijgehouden, ze moeten hun werkzaamheden op de juiste manier uitvoeren, op het juiste tijdstip op de juiste plek staan en op een fijne manier kunnen werken.

Dit is waar wij als Deworrying inspringen.
Dit doen wij doormiddel van de volgende diensten: 

  • Opvang Coördinatie 
  • Personeel Coördinatie 
  • Operationele Coördinatie 
  • Centrale Posities (CP functies)
  • Veiligheidscoördinatie

Binnen deze posities zorgen we niet alleen voor de veiligheid van de medewerker, maar ook de veiligheid op het terrein en voor de bezoekers. We vullen de key posities in, waarbij we de communicatiestromen kunnen begeleiden. Doordat Deworrying op meerdere disciplines de midden-managers neerzet kunnen we in veel verschillende situaties snel schakelen.
Mede dankzij de duidelijke portofoon discipline die elke medewerker binnen Deworrying direct wordt aangeleerd, zorgt voor een snelle en efficiënte operatie.
Hierbij hebben wij in de afgelopen jaren gemerkt dat het als voordeel werkt om Deworriers binnen verschillende disciplines op 1 evenement te hebben werken.

Na zulke show weekenden, drinken we als team een biertje om de dag af te sluiten. Het is een fantastisch gevoel om te weten dat alle medewerkers tevreden naar huis rijden, bezoekers de veiligheid voelde die ze verdienen, je met een gigantisch team alle meldingen en protocollen op een soepele manier hebt kunnen oppakken.
En juist op die avonden, smaakt het biertje het lekkerst!
Het tijd is voor bed..
Klaar om de afbouw weer van start te laten gaan.

Meer Projecten